2024. június 29., szombat
B CSOPORT

Albánia részben tanult az elsőből

Albánia második csoportmeccsén is remekül kezdett, igaz ezúttal mintegy tíz percet kellett várni az első találatukra: Asani jobbról remekül pozícionált középre, Laçi kitűnő ütemben érkezett és leheletfinom mozdulattal bólintott a kapuba. A horvátok a kimagasló labdabirtoklási mutató ellenére sem veszélyeztették Strakosha hálóját, mindössze négy kapura tartó lövésük volt az első 45 percben. A komolyabb nehézséget egyedül Perišić semlegesítése jelentette az albán védelemnek, rendre sok területe maradt és remek beadásokkal operált balról. Sylvinho gárdája ezzel szemben minden alkalmat igyekezett kihasználni, a gólon kívül két nagy helyzetet is kidolgoztak és nyolc kecsegtető kísérletet küldtek kapura.

A második félidőben a horvátok felélénkültek, Strakoshának már az elején akadt dolga: elsősorban Kovačić és Sučić próbálkozásainál kellett résen lennie. Modrićék folytonos nyomásgyakorlása a 74. percben ért egyenlítéssé: Budimir beadása Kramarić révén Gvardiol lábai közt talált magának utat a kapuba. A gól teljesen megakasztotta az albánokat, két perccel később Sučić lövése szerencsétlenül pattant meg Gjasulán, így negyedórával a vége előtt már a horvátoknak állt a zászló. Az albánok játékosa aztán a végjátékban javított, a 90+5. percben egyenlített és pontot mentett hazájának, amely így nem szenvedett újabb vereséget a gyorsan megszerzett vezetés után.

A B csoport rangadóját, a spanyol–olasz összecsapást csütörtök este játsszák.

Hamburg: Horvátország–Albánia 2:2 (0:1)

Volksparksation, vezette: François Letexier (Franciaország). Góllövők: Kramarić a 74. és Gjasula (öngól) a 76., illetve Laçi a 11. és Gjasula a 90+5. percben.

Horvátország: Livaković, Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić (Sosa), Modrić, Brozović (Pašalić), Kovačić, Majer (Sučić), Petković (Budimir), Kramarić (Baturina).

Albánia: Strakosha, Mitaj, Djimisti, Ajeti, Hysaj, Asllani, Ramadani (Hoxha), Bajrami, Laçi (Gjasula), Asani (Seferi), Menaj (Daku).

Nyitókép: Laçi hiába szerzett korán vezetést, végül majdnem kikaptak a horvátoktól is (Fotó: Beta/AP)