2024. szeptember 28., szombat

A szerb labdarúgó-válogatott ma este Dánia ellen játszik

A szerb labdarúgó-válogatott ma este 21 órakor az Allianz Arénában játszik Dániával a C csoport utolsó fordulójában az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe jutásért.

Az egyenlet egyszerű: a győzelem a második körbe vezet és nyolcaddöntős mérkőzést jelent Németországgal, kivéve, ha Szlovénia meglepetést okoz és legyőzi Angliát, akkor a szerb csapat is továbbjut, de harmadik helyezettként az E vagy F csoport győztesével találkozik.

Van egy „őrült kombináció” is, amely szerint Szerbia döntetlennel, sok góllal Dánia ellen is bejuthat a nyolcaddöntőbe.

Ehhez az is kell, hogy Szlovénia legalább két góllal kikapjon Angliától, Portugália ne veszítsen Grúzia ellen, és Törökország legyőzze Csehországot.

Dragan Stojković szövetségi kapitány még nem döntötte el, hogy egy vagy két csatárral játszanak-e, de a kezdő tizenegyben várhatóan Lazar Samardžić is ott lesz.

– Minden szempontot figyelembe veszünk a formációnkat illetően. Lesznek változások, de ha megmondom, hogy egy, kettő vagy három, mit számít az? A mérkőzés nem 45 percig tart, gondolkodnunk kell azon, hogy ki kezd, ki lesz a kispadon, mert ott is aduászt kell tartanunk, hogy a mérkőzést a mi javunkra fordítsuk. Intelligensnek kell lenni a kezdő pozícióval kapcsolatban, de a kispad is nagyon fontos – nyilatkozta Stojković a müncheni sajtótájékoztatón.

Szerbia mindhárom korábbi mérkőzését elveszítette Dánia ellen, de Stojković szerint most eljött az idő, hogy Szerbia nyerjen.

– Tudtuk, hogy az angliai mérkőzés fontos, de most a dán mérkőzés a legfontosabb. Jó, hogy 21 órakor játszunk. Keményen, szervezetten játszanak, sokat áldoznak a pályán. Háromszor veszítettünk ellenük, és most itt az ideje, hogy változtassunk a dolgokon. Mindent megteszünk a győzelemért – mondta Stojković.

Nyitókép: Fotó:Tanjug