2024. július 21., vasárnap
SZUPERLIGA

Meggyőző rajt a címvédőtől

Kevés kétséget hagyott afelől a Crvena zvezda, hogy begyűjti-e a három pontot a Radnički elleni szezonnyitóján. A piros-fehérek már a 3. percben vezetést szereztek, amikor egy kezezés miatt megítélt büntetőt Katai értékesített magasan helyezett, erős lövéssel. A nišiek tisztes ellenállást tanúsítottak, ígéretes támadásokat is vezettek, de találatig nem jutottak el, míg a túloldalon Kangwa tizenöt méteres bombája a hazai előny megduplázását jelentette (25.), nem sokkal később pedig Pavkov gyakorlatilag eldöntötte a találkozót, amikor egy kipattanóra érkezve lőtt laposan a félig üres kapuba (31.). A végeredmény már a 47. percben kialakult, ekkor egy Radnički-labdavesztést követően a kontra végén Bukari gurított az ismét üresen maradt hálóba.

Jól indult az idény a Vojvodina számára is, az újvidékiek a Karađorđe Stadionban Simić közeli góljával szereztek vezetést Nikolić fejes előkészítése után, majd a lefújásig megőrizték az előnyt.

Szuperliga, az 1. fordulóban: Crvena zvezda–Radnički 4:0, Radnik–Mladost 1:2, Vojvodina–Napedak 1:0.

A Zvezda esélyt sem hagyott a nišieknek (Fotó: Beta)

A Zvezda esélyt sem hagyott a nišieknek (Fotó: Beta)

NŐI EB

Francia gázolás

Váratlanul nagy pofont adott Franciaország Olaszországnak az angliai női Eb D csoportjának 1. fordulójában. A francia lányok valódi gázolást produkáltak az első félidőben, amikor öt gólt rámoltak be az ellenfélnek, válasz nélkül. A találkozó hőse a PSG klasszisa és csapatkapitánya, Grace Geyoro volt, a középpályás ugyanis mesterhármast jegyzett. Rajta kívül Katoto és Cascarino talált be az első félidőben, míg a térfélcserét követően az olaszoknak sikerült összehozniuk egy becsületgólt Piemonte révén a 76 percben.

A csoport másik találkozóján kiegyenlített csatát vívott Belgium és Izland. Az északiak Thorvalsdottir révén vezetést szerezhettek volna fél óra játék után, ám a tizenegyes kimaradt. A Brann csatára a második félidő elején javította hibáját (50.), ám erre válaszolt a Reading tapasztalt középpályása, Vanhaevermaet, aki higgadtan értékesített egy büntetőt (67.).

Eredmények, 1. forduló, D csoport: Belgium–Izland 1:1, Franciaország–Olaszország 5:1.