2024. július 16., kedd
EURÓPA-LIGA

A Vörös Ördögök már továbbgurultak

Csütörtökön este az első félidő után még a Roma vezetett 2:1-re, a végén azonban a Manchester United fölényes, 6:2-es győzelmet ünnepelt az El-elődöntő első meccsén. A Vörös Ördögök szekerükkel szinte már biztosan továbbgurultak: Solskjærék készülhetnek a döntőre. Az ellenfél kiléte még nem biztos. A Villarreal hazai pályán nem tudta lezárni a párharc sorsát. A sárga tengeralattjáró 2:0-ra vezetett és még emberelőnybe is kerültek, de az Arsenal Pepe tizenegyesével szépített, így a vége 2:1 lett.A visszavágókat jövő csütörtökön, május 6-án játsszák.

El, elődöntő, 1. mérkőzés: Manchester United–Roma 6:2, Villarreal–Arsenal 2:1.

SZERB SZUPERLIGA

Bajnok a C. zvezda

A Vojvodina elleni diadallal biztossá vált a C. zvezda bajnoki elsősége. A fővárosi gárda Saničanin öngóljával nyerte a rangadót, és biztosította sorozatban negyedik bajnoki titulusát. A csütörtök esti másik összecsapásan a Partizan idegenben győzte le a Proletert.

A spanyol bajnokságban a Barcelona hiába vezetett 1:0-ra a Granada ellen, a katalánok elszórakozták előnyüket, és hazai pályán kikaptak. A La Ligában megjósolhatatlan a végkifejlet: az Atlético 73, a Real Madrid és a Barcelona 71, a Sevilla 70 pontos. A listavezető május második hétvégéjén Barcelonába látogat, ahol fordulhat a kocka. A Real Madrid és a Barca pontazonossága esetén előbbinek kedvez az egymás közti eredmény, a nevető negyedik pedig a Sevilla lehet…

A 34. forduló: Proleter–Partizan 1:3, C. zvezda–Vojvodina 1:0. Az élcsoport: C. zvezda 98, Partizan 86, Čukarički 68, ... TSC 49, … Spartacus 47 pont stb. Spanyol bajnokság, Az élcsoport: Atlético 73, Real Madrid és Barcelona 71, Sevilla 70 pont stb.