2024. július 23., kedd

Két meccs után is nyeretlenek a spanyolok

Miután az első mérkőzés egyikük számára sem a tervek szerint alakult, a spanyol és a lengyel válogatott is a győzelem reményében lépett pályára Sevillában, az Eb csoportmeccseinek második körét lezáró találkozón.

A spanyol futball jellemzőit ismerve nem meglepő, hogy ezúttal is ők voltak fölényben labdabirtoklás és elvégzett passzok terén, az ebből eredő nyomásgyakorlás pedig a 25. percben célt is ért: Gerard Moreno a védők között laposan gurította a labdát a kapu elé, amit Alvaro Morata értékesített. Bár a partjelző azonnal lest mutatott, a videóbíró ezúttal nem elvett, hanem megadott egy gólt, miután bebizonyosodott, hogy nem volt szabálytalan a labdaátvétel.

A lengyelek is ki tudtak alakítani időnként ígéretes helyzeteket, Karol Swiderski lövése még az első félidő végén hatalmasat csattant a bal oldali kapufán, a kipattanót pedig Robert Lewandowski sem tudta értékesíteni. A második félidőben azonban már képes volt villanni az első mérkőzésbe még beleszürkülő sztárcsatár, amikor Kamil Jozwiak jobbról érkező beadását a kapu bal sarkába fejelte, ezzel kiegyenlítve az állást.

A spanyolok pár perccel később nagy lehetőséget kaptak, hogy ismét előnybe kerüljenek, hiszen amikor a tizenhatoson belül Jakub Moder rálépett Moreno lábára egy akciót megállítandó, Daniele Orsato és a VAR közös döntéssel tizenegyest ítéltek a házigazdáknak. Moreno lövése azonban kipattant a bal kapufáról, majd Morata mellélőtte az ismétlést.

A lengyelek egy, a spanyolok két ponttal állnak az E csoportban két mérkőzést követően, ezzel egyikük sem áll továbbjutásra – ennek megváltoztatására mindkettőjüknek nyerniük kell az utolsó fordulóban.

Sevilla: Spanyolország–Lengyelország 1:1 (1:0)

Estadio de La Cartuja, 11732 néző, vezette: Daniele Orsato. Gólszerzők: Morata a 25., illetve Lewandowski az 54. percben.