2024. július 23., kedd
NYOLCADDÖNTŐ

Sima dán siker

Két szünetnap után szombaton késő délután Amszterdamban a Wales–Dánia nyolcaddöntővel folytatódott az egy évvel elhalasztott labdarúgó-Eb. A Johan Cruijff Arénában két csoportmásodik nézett farkasszemet egymással, de a meccs egészét tekintve elmondható, hogy nagy különbség volt a két válogatott között. Wales öt évvel ezelőtt egészen az elődöntőig menetelt a kontinenstornán, s a csoportkörben most is magabiztosak voltak Bale-ék, de a dánok ezen a találkozón egészen más szintet képviseltek. Az első félidőben Dolberg zseniális megmozdulása juttatta előnyhöz Dániát, a fordulás után pedig Braithwaite jobb oldali beadása után ismét a dánok befejező csatára volt eredményes, ezúttal egy kipattanót bombázott a hálóba. Hiába a cserék a walesieknél, Robert Page nem tudta kellőképpen felrázni válogatottját, a hajrában pedig teljesen összeomlott Wales. Maehle a 88., Braithwaite a ráadás hatodik percében szerzett gólt, így 4:0-val Dánia magabiztosan jutott a negyeddöntőbe.

Amszterdam: Wales–Dánia 0:4 (0:1)

Johan Cruijff Aréna, vezette: Daniel Siebert (német). Gólszerzők: Dolberg a 27., a 48., Maehle a 88., Braithwaite a 96. percben.

Wales: Ward – Roberts (Williams, 40.), Mepham, Rodon, Davies – Morrell (Wilson, 59.), Allen – Bale, Ramsey –James (Brooks, 78.) – Moore (T. Roberts, 78.). Szövetségi kapitány: Robert Page.

Dánia: Schmeichel – Christensen, Kjaer (Andersen, 77.), Verstergaard – Larsen (Boilesen, 77.), Hojbjerg, Delaney (Jensen, 60.), Maehle – Braithwaite, Damsgaard (Norgaard, 60.) – Dolberg (Cornelius, 69.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.