2024. július 24., szerda
TÖRÖKKANIZSA

Új edző, új csapat

A törökkanizsai Obilić labdarúgócsapata a téli átigazolási időszak során alaposan átalakult. Az idény során ötödször is új edzőt neveztek ki az együttes élére, a folytatásban Jovica Lakić helyett Barna Ottó vezeti majd a gárdát. Az óbecsei illetőségű tréner korábban Magyarországon játszott, az elmúlt években megfordult a szenttamási Mladost Radost és a radičevići Mladost kispadján is, a törökkanizsaiakhoz a kumáni 2. Oktobar együttesétől érkezett.

A Vajdasági Liga északi csoportjában szereplő Obilić az utolsó előtti helyen zárta az őszi kiírást, mindössze 13 pontot szerzett, így a folytatásban nincsenek nagyravágyó céljaik, de mindenképp szeretnék elkerülni a kiesést. Az elmúlt hetekben ennek érdekében 8 eddigi játékosuktól búcsút vettek, ugyanakkor a távozó Đukić, Mijić, Momčilov, Terzin, Csanádi, Borenović, Glogovac és Nikšić helyett mintegy tizenöt új játékost terveznek szerződtetni. Az Óbecséről érkező Lazić, Kaszás, Stajki, Vida és Gvožđarev, a nagykikindai Šoć és a tornyosi Csehák már biztosan a Tisza-parti klubnál kezdi meg a bajnokságot, de a lista még nem végleges, a napokban még többen csatlakoznak a gárdához.

– Nem vagyunk irigylésre méltó helyzetben, nehéz tavasz vár ránk a folytatásban. Az új játékosaink segítségével remélhetőleg sikerül előrelépnünk, és elkerülhetjük a kiesést. A hátrányunk a középmezőnyhöz képest sem tetemes, bízom benne, hogy jó szerepléssel fel tudunk zárkózni – nyilatkozta a változások kapcsán Ördög Igor, a klub titkára.

A gárda január 24-én kezdte meg a felkészülést, Barna szerint egyelőre ismerkednek egymással, igyekeznek felmérni a lehetőségeiket, a csapat csak az átigazolási időszak végén válik teljessé, így akkor tudnak majd igazán tervezni.

– Nehéz időszak elé nézünk, a mezőny elég kiegyensúlyozott, kemény felkészülés és meccsek várnak ránk, ha szeretnénk bennmaradni a Vajdasági Ligában. Néhány közös edzésen már túl vagyunk, eddig elégedett vagyok a látottakkal. A napokban a szenthuberti (Banatsko Veliko Selo) Kozarával játszottunk 0:0-s edzőmeccset, a fiúk bebizonyították, hogy jobb teljesítményre is képesek, mint a szezon első felében, így bizakodó vagyok a folytatást illetően – tette hozzá Barna.