2024. július 19., péntek
U21-ES EB

Izrael emberhátrányban is állta a sarat

A grúziai C, illetve a romániai D csoport 1. fordulójával folytatódott a korosztályos Európa-bajnokság. A C-ben Anglia a második félidőben érvényesítette favorit szerepét Csehország ellen, a hatalmas mezőnyfölényt előbb Jacob Ramsey használta ki (47.). A csehek ezután a beszorítottságuk ellenére őrizték a meglepetéshez közeli eredményt, de a bírói ráadásban pont került a találkozó végére (Smith Rowe, 90+4.).

Az angolnál is nagyobb dominanciát mutatott Németország Izraellel szemben, azonban végül egyetlen ponttal kellett megelégednie. Már a 3. percben büntetőt vétettek a németek, Revivo faultja után Moukoko lövését Peretz kapus hárította. A túloldalon negyed óra múltán érkezett is a büntetés, a kevés izraeli lehetőség egyikével Turgeman élt precíz, a jobb alsóba vágódó lövéssel (20.). A németeket nem törte meg a hátrány, és hamarosan egyenlítettek, Stiller szabadrúgásánál Bisseck emelkedett, és a hálóba bólintott (26.), azonban mint később kiderült, ezzel a számukra kedvezőtlen végeredményt is beállította. A futószalagon kidolgozott német helyzetek ugyanis sorra kimaradtak pontatlan befejezések miatt, úgy is, hogy az izraeli Kartsev a 45. percben második sárgával kiállíttatta magát, ráadásul a 80. percben Ngankam egy újabb büntetőt is kihagyott, amit Cohen szabálytalanságáért végezhetett, Peretz kapus másodszor mentette meg csapatát.

Németország két kihagyott büntetője megbosszulta magát (Fotó: Spiegel/dpa)

Németország két kihagyott büntetője megbosszulta magát (Fotó: Spiegel/dpa)

A D jelű kvartett derbijén Franciaország Kalimuendo (22.) és Barcola (62.) góljával verte meg Olaszországot, amely Pellegri (36.) révén iratkozott fel a kijelzőre. Norvégia Ceide révén (19.) vezetett Svájc ellen, de az alpesi ország Ndoye (36.) és Imeri (56.) találatával fordított és nyert.

Eredmények, 1. forduló, C csoport: Anglia–Csehország 2:0, Németország–Izrael 1:1. D csoport: Franciaország–Olaszország 2:1, Svájc–Norvégia 2:1.

Nyitókép: Németország két kihagyott büntetője megbosszulta magát (Fotó: Spiegel/dpa)