2024. július 19., péntek
U21-ES EB

Öngóllal a negyeddöntőbe

Amilyen jól halad a korosztályos Európa-bajnokság az egyik rendező, Grúzia számára, olyan rosszul alakul a másik, Románia számára, amely Spanyolország után Ukrajnával mérkőzött, és ezúttal sem tudott beírni egyetlen pontot sem. A románok már a meccs kezdetétől alárendelt szerepbe kerültek, de az első félidőben még előttük is adódtak lehetőségek, a térfélcserét követően azonban jelentősen megváltozott a játék képe, és egyre inkább az lett a kérdés, hogy az ukránok mikor törik meg a jeget. Erre végül egészen a 89. percig kellett várni, amikor a tisztázni igyekvő Dican talált be szerencsétlenül a saját hálójába. Mivel a csoport másik meccsén a spanyolok Ruiz 1. percben szerzett góljával megverték a horvátokat, két forduló után máris eldőlt a negyeddöntős csapatok kérdése.

A másik csoportban, ahogy említettük, Grúzia továbbra is felülírja a papírformát, és Belgium ellen is pontot szerzett úgy, hogy az esélyesebb ellenfél kettővel is vezetett (De Cuyper 15., Ramazani 38.), a házigazda részéről Citaisvili (51.) és Guliasvili (87.) szerezte az érzelemdús gólokat. A portugálok a hajrában engedték ki a korai vezetést (Almeida, 20.) a hollandok ellen (Brobbey, 78.), így az utolsó fordulóban már nem fér bele nekik a botlás, és vélhetően az utolsó játéknap két győztese lép majd a legjobb nyolc gárda közé.

Eredmények, 2. forduló, A csoport: Grúzia–Belgium 2:2, Portugália–Hollandia 1:1. A sorrend: Grúzia 4, Belgium és Hollandia 2, Portugália 1 pont. B csoport: Ukrajna–Románia 1:0, Spanyolország–Horvátország 1:0. A sorrend: Spanyolország és Ukrajna 6, Horvátország és Románia 0 pont.

Nyitókép: Az ukránok a hajrában törték meg a románok ellenállását (Fotó: dynamo.kiev.ua)