2024. július 23., kedd
SZUPERLIGA

Megérdemelt TSC-győzelem

Zenta: TSC–Mačva 3:0 (2:0)

Városi stadion, vezette: Anđelovski (Kačarevo). Gólszerzők: Milićević a 8. és a 92., Banjac a 37. percben.
TSC: Filipović, Antonić, Banjac (Tumbasević, 81.), Damjanović, Lukić, Milićević, Petrović, Stanojev (Đakovac, 76.), Tomanović, Tomašević, Zec (Duronjić, 46.).

Mačva: Gordić, Ćirković (Đoković, 65.), Knežević, Kremenović, Mijailović (Tripković, 72.), Obrovac (Adamović, 46.), Panić (Dabić, 46.), Pešić, Subotić, Trimanović (Marković, 83.).

Megérdemelt győzelmet ünnepelt Zentán a TSC a kiesőjelölt Mačva ellen. A topolyaiak végig fölényben játszottak a vizes gyepszőnyegen, s már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát: a 8. percben Milićević fejelt a kapuba, mintegy fél órával később pedig Banjac tette ugyanezt Lukić remek beadása után. A Mačva gólhátrányban is a védekezésre koncentrált, így a vendégeknek esélyük sem volt az egyenlítésre. A bírói ráadásban Milićević második gólját is megszerezte, ezzel a végeredmény 3:0 lett.
Szuperliga, a 27. fordulóban: Proleter–Spartacus 2:0, Radnik–Vojvodina 2:2, TSC–Mačva 3:0. Az élcsoport: C. zvezda (-1) 74, Partizan (-1) 65, Vojvodina 54, … Spartacus 43, TSC 41 pont stb.

Lukić hosszabbított a TSC-vel

Nenad Lukić, a TSC tavalyi és idei szezonjának legeredményesebb játékosa 2023-ig meghosszabbította szerződését a kék-fehérekkel. Lukić 2019-ben csatlakozott a TSC-hez, melynek színeiben eddig 79-szer lépett pályára, ezeken a találkozókon pedig 41 gólt rúgott, és 26 gólpasszt adott társainak. A Szuperligában Lukić idén 13 találatot szerzett, kettőt rúgott a szerb kupában, egyszer pedig az Európa-liga selejtezőjében is eredményes volt. A közelmúltban Lukić teljesítményével kiérdemelte, hogy a szerbiai válogatott mezét is magára vegye: Panama és a Dominikai Köztársaság ellen lépett pályára.