2024. július 23., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Londonban vizsgázik az Atléti-védelem

Ma este lezárul a BL nyolcaddöntője. A mai izgalmasabb visszavágó minden kétséget kizáróan a Chelsea–Atlético lesz, amelyen a londoniak az „idegenben”, Giroud szépségdíjas találata révén szerzett minimális előnyt őrzik. Az első felvonásra a spanyolországi járványhelyzet miatt Bukarestben került sor, ám a visszavágót már az eredeti helyszínen, a Stamford Bridge-en rendezik. Thomas Tuchel legénységének a kedvező állás ellenére van mitől tartania. Diego Simeone gárdája ugyanis a bukaresti vereség után sem ingott meg, a Matracosok kőkemény védelme továbbra is kevés gólt kap, bár a gólszerzés terén továbbra sem indult be a nagyüzemi termelés a piros-fehéreknél. A párharc BL-történelmére tekintve is abszolút kétesélyesnek nevezhetjük, hiszen a felek az egyenes kieséses szakaszban legutóbb a 2013/14-es kiírás elődöntőjében néztek farkasszemet: akkor a Vicente Calderón Stadionban játszott 0:0 után az Atléti Londonban 3:1-es diadallal jutott be a fináléba…

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Barcelona még veretlen

2021-ben már csak a Barcelona veretlen az európai topligák csapatai közül. A gránátvörös-kékek hétfő este 4:1-re legyőzték a sereghajtó Huescát, ezzel négy pontra megközelítették a listavezető Atléticót. Angliában a Liverpool fontos győzelmet aratott a Farkasok felett: a Vörösök küzdenek az európai kupahelyekért.

Spanyol bajnokság, a 27. fordulóban: Barcelona–Huesca 4:1. Az élcsoport: Atlético 63, Barcelona 59, Real Madrid 57 pont stb. Angol bajnokság, a 28. fordulóban: Wolverhmapton–Liverpool 0:1. Az élcsoport: Manchester City (+2) 71, Manchester United (–1) 57, Leicester (–1) 56 pont stb. Szuperliga, a 27. fordulóban: Voždovac–C. zvezda 1:4, Partizan–Zlatibor 5:1. Az élcsoport: C. zvezda 77, Partizan 68, Vojvodina 54 pont stb.