2024. július 19., péntek
U19-ES EB

Olaszország döntetlennel a négy között

A portugáloktól elszenvedett katasztrofális, 5:1-es vereség sem roppantotta össze az olaszokat, akik a korosztályos Európa-bajnokság utolsó csoportfordulójában ki-ki meccset játszottak a lengyelekkel. Az utóbbi gárdának kevesebb szerzett gólja miatt csak a győzelem és három pont volt elfogadható a továbbjutás szempontjából, míg az olaszok számára a döntetlen is elegendőnek bizonyult, hiszen korábban jól megszórták a tornarendező Máltát. A kiegyenlített találkozón a lengyelek kezdtek jobban, a 8. percben Bugaj átadása Strzalekhoz került, aki finom tekeréssel küldte a labdát a bal alsóba. Az olaszok azonban hamar válaszoltak, amikor egy szépen végigvitt akció lezárásaként Vignato passzát Hasa küldte közelről a kapuba (34.). A folytatásban több veszélyes akció ellenére nem született több gól, az 1:1-es végeredménnyel pedig az itáliaiak bejutottak az elődöntőbe, ahol – hacsak Norvégia nem tesz csodát – a B csoportban győztes Spanyolország lesz a riválisa.

Az olasz–lengyel meccsen született döntetlen az előbbi csapatnak kedvezett (Fotó: Italy 24 Press News)

Az olasz–lengyel meccsen született döntetlen az előbbi csapatnak kedvezett (Fotó: Italy 24 Press News)

Portugália már tét nélkül, biztos csoportelsőként mérkőzött a máltaiakkal. Fale korai találatát (8.) a harcias házigazdák Tuma révén egalizálták (72.), de percekkel később Goncalves beállította a játék képének megfelelő végeredményt (75.). A portugálok elődöntős ellenfele – kizárva az említett vaskos meglepetést – a B csoportban második Norvégia vagy Izland lehet.

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Olaszország–Lengyelország 1:1, Portugália–Málta 2:1. A csoport végeredménye: Portugália 9, Olaszország és Lengyelország 4, Málta 0 pont.

Nyitókép: Az olasz–lengyel meccsen született döntetlen az előbbi csapatnak kedvezett (Fotó: Italy 24 Press News)