2024. július 24., szerda
EURÓPA-LIGA

Bajorverőknél kezd a Zvezda

Az örökrangadón nem remekelt a C. zvezda (Fotó: Beta/AP)

Az örökrangadón nem remekelt a C. zvezda (Fotó: Beta/AP)

A legrangosabb európai kupasorozat keddi és szerdai meccsei után ma késő délután az Európa-ligában is megkezdődnek a küzdelmek. A 12 csoportban ma két időpontban (18.55 és 21 óra) összesen 24 találkozót bonyolítanak le. Az El-be magyar csapat a Fehérvár utolsó selejtezőkörbeli kiesése okán nem jutott, ott lesz viszont az L jelű kvartettben a BL-kvalifikációból kihulló belgrádi Crvena zvezda. A piros-fehéreknek nem lesz könnyű dolguk a Liberec–Gent–Hoffenheim hármas mellett, a hétvégi örökrangadón mutatott teljesítménynél pedig jóval több kell a szerbeknek ahhoz, hogy a továbbjutásban reménykedjenek.

Dejan Stanković legénysége a csoportkör 1. fordulójában a Hoffenheim együtteséhez utazik. A járvány helyi állapota miatt az összecsapást zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik meg, annak ellenére, hogy a német csapat a hétvégén hatezer nézőt már beengedhetett stadionjába. A hazai csapat remekül kezdett a Bundesligában, hiszen a Köln elleni 3:2-es győzelem után óriási meglepetésre 4:1-gyel kiütötte a rekordbajnok és címvédő Bayern gárdáját, ám a lendület nem tartott sokáig. A Hoffenheim a Frankfurt és Borussia (D) elleni összecsapáson már alulmaradt, így felemás produkcióval várják a belgrádiakat. A Zvezda a Szuperligában továbbra is veretlen, de már nem százszázalékos: a legnagyobb rivális Partizan méltó ellenfele volt Stankovićéknak, az El-résztvevőt pedig csak egy tizenegyes mentette meg a vereségtől. Az El-debütálás előtt Diego Falcinelli, a szerbek olasz támadója nyilatkozott a sajtónak: „Elemeztük a játékukat, tudjuk, hogy mire képesek. Jól kezdték az idényt, nem véletlenül verték meg a Bayernt, de felkészültünk belőlük. Remélem, hogy jó eredményt érünk el idegenben.”

A nap többi párharcából a Leverkusen–Nice, a PSV–Granada és a Celtic–Milan kiemelendő, valamint pályára lép még az Arsenal a Rapid, a Tottenham pedig a LASK ellen.