2024. július 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Madridi hajrák

João Félixszet nem tudta megállítani az osztrák védelem (Fotó: Beta/AP)

João Félixszet nem tudta megállítani az osztrák védelem (Fotó: Beta/AP)

Izgalmakkal teli 2. fordulót láthattunk a BL keddi játéknapján. A papírforma-eredmények közül a Porto, a Liverpool és a Manchester City győzelme volt könnyed. A Bayern a moszkvai Lokomotiv ellen harcolt nagyot, és csak Kimmich hajrábeli góljának köszönheti a három pontot. A B csoportban az Inter mindent kihagyott a donyecki Sahtar ellen (0:0), s mivel a kvartett másik összecsapásán (Borussia (M)–Real Madrid) is döntetlen született (2:2), az ukránok vezetik ezt a négyest. Zidane gárdája kétgólos hátrányból állt fel, ráadásul úgy, hogy a 85. percig a mönchengladbachiak vezettek. A végjátékban Benzema és Casemiro talált be, életben tartva ezzel a királyi fehéreket.

Remek mérkőzést játszott az Atlético és a Salzburg is. A vendég osztrákoknál Szoboszlai gyönyörű gólt lőtt, de hiába vezetett 2:1-re a Salzburg, João Félix kétszer mattolta az ellenfél védelmét, így a másik madridi együttes is a hajrában küzdve ért el sikert. Az amszterdami Ajax bár 2:0-s előnyben volt, a bergamói Atalanta a sírból visszahozta a meccset, és 2:2-vel zárta a találkozót.

BL, 2. forduló, A csoport: Lokomotiv–Bayern 1:2, Atlético–Salzburg 3:2. A csoport állása: Bayern 6, Atlético 3, Salzburg 1, Lokomotiv 1. B csoport: Sahtar–Inter 0:0, Borussia (M)–Real Madrid 2:2. A csoport állása: Sahtar 4, Borussia (M) 2, Inter 2, Real Madrid 1. C csoport: Porto–Olimpiakosz 2:0, Marseille–Manchester City 0:3. A csoport állása: Manchester City 6, Porto 3, Olimpiakosz 3, Marseille 0. D csoport: Atalanta–Ajax 2:2, Liverpool–Midtjylland 2:0. A csoport állása: Liverpool 6, Atalanta 4, Ajax 1, Midtjylland 0 pont.