2024. július 24., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Három tizenegyes a Real Madrid ellen

Marcelo is összehozott egy tizenegyest az ellenfélnek (Fotó: Beta/AP)

Marcelo is összehozott egy tizenegyest az ellenfélnek (Fotó: Beta/AP)

Nem remekeltek a királyi gárda védői a Valencia elleni spanyol bajnoki mérkőzésen vasárnap este. A Real Madridnál Ramos, Marcelo és Lucas is összehozott egy büntetőt a Denevéreknek, Varane pedig öngólt lőtt. A fővárosi csapat 4:1-re kikapott a Valenciától, amely négy nyeretlen mérkőzés után diadalmaskodott ismét.

Az angol bajnokságban az Arsenal nullázódott le hazai pályán az Aston Villa ellen (3:0), a Serie A-ban pedig a Milan ikszelt a Verona ellen. Ibrahimović előbb büntetőt rontott, majd a ráadásban mentett pontot csapatának.

Angol bajnokság, a 8. fordulóban: Arsenal–Aston Villa 0:3. Az élcsoport: Leicester 18, Tottenham és Liverpool 17 pont stb. Francia bajnokság, a 10. fordulóban: Lyon–St.-Étienne 2:1. Az élcsoport: PSG 24, Lille 19, Rennes és Marseille 18 pont stb. Olasz bajnokság, a 7. fordulóban: Bologna–Napoli 0:1, Milan–Verona 2:2. Az élcsoport: Milan 17, Sassuolo 15, Napoli és Roma 14 pont stb. Spanyol bajnokság, a 9. fordulóban: Levante–Alavés 1:1, Valladolid–Athletic 2:1, Valencia–Real Madrid 4:1. Az élcsoport: Sociedad 20, Villarreal 18, Atlético (–2) 17 pont stb.

Szoboszlai lemaradhat a pótselejtezőről

Újabb pozitív koronavírustesztek születtek a Salzburgnál, így veszélybe került Szoboszlai Dominik szereplése az Izland elleni Eb-pótselejtezőn. A klub hivatalos honlapján jelezte, hogy hat futballista fertőzött, a csapat karanténba került, és egyelőre egyetlen játékos sem utazhat el a válogatottba. A honlap beszámolója szerint a Rapid elleni, 1:1-re végződött összecsapás után levett minták közül fél tucat pozitív eredményt hozott. Az érintett futballistákat nem nevezték meg. A csapat tagjain újabb teszteket végeznek el, és ha a járványügyi hatóság a negatív eredményt követően hozzájárul, változhat a helyzet az együttesnél. A 20 esztendős Szoboszlainak, a válogatott kulcsjátékosának, szintén karantén miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit. A magyar csapat csütörtökön fogadja Izlandot az Eb-részvételért.