2024. július 24., szerda
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Vida fertőzötten játszott

Szerdán felkészülési mérkőzéseket játszottak azok a válogatottak, amelyeknek nem kellett pótselejtezniük a jövő évi Európa-bajnokságra, és csak szombaton kezdik a Nemzetek Ligája újabb dupla fordulóját. A csapatok nagy része tartalékos felállásban futott pályára, több olyan futballista is szerepet kapott a meccseken, akik eddig kevés játékperccel rendelkeztek. A nap rangadóját Hollandia és Spanyolország játszotta, de a találkozó nem bizonyult túl izgalmasnak. Az első félidőben Canales szerezte meg a vezetést a La Rojának, a fordulás után szinte azonnal egalizált Van de Beek. A meccs sajnos nem múlt el sérülések nélkül, hiszen mindkét fél érzékeny veszteségeket szenvedett. Frank de Boer szövetségi kapitány nyilatkozatában csatlakozott Guardiola és Klopp korábbi kijelentéseihez, miszerint az idei szezon versenynaptára túlzsúfolt, és a klubcsapatoknak engedélyezni kellene az öt cserelehetőséget. A legnagyobb meglepetést Finnország okozta, hiszen az északi együttes 2:0-ra legyőzte a vb-győztes Franciaországot.

A Törökország–Horvátország összecsapás 3:3-as döntetlennel ért véget, de a tusa nem a hat gól miatt marad emlékezetes: Domagoj Vida kezdőként lejátszotta az első félidőt, aztán az öltözőben megtudta, hogy a koronavírustesztje pozitív lett, így lecserélték. A horvátok közleménye szerint a hétfői tesztek mindegyike negatív lett, a szerdán elvégzettek eredménye azonban késve érkezett meg.

Felkészülési mérkőzések, érdekesebb eredmények: Görögország–Ciprus 2:1, Románia–Fehéroroszország 5:3, Törökország–Horvátország 3:3, Dánia–Svédország 2:0, Belgium–Svájc 2:1, Németország–Csehország 1:0, Olaszország–Észtország 4:0, Hollandia–Spanyolország 1:1, Lengyelország–Ukrajna 2:0, Portugália–Andorra 7:0, Szlovénia–Azerbajdzsán 0:0, Franciaország–Finnország 0:2.