2024. augusztus 24., szombat

Csak Jankovićnak sikerült a továbbjutás

A Birminghamben zajló női torna szerdai játéknapja nem tartogatott sok örömet a szerbiai és a magyarországi teniszdrukkereknek, hiszen csak Jelena Janković vette sikerrel a második fordulót, Ana Ivanović, Aleksandra Krunić és Babos Tímea is kiesett.

Janković rutinosan oldotta meg a feladatát, két játszmában győzte le az ausztrál Casey Dellacquát, a másik egykori világelső, Ivanović viszont ismét ráfizetett hullámzó teljesítményére, hiszen a 2. kiemelt teniszező a világranglista 135. helyén álló portugál Michelle Larcher De Brito ellenében maradt alul három szettben. Babos és Krunić veresége nem meglepetés, hiszen előbbi a 8. kiemelt spanyol Carla Suárez Navarrótól, utóbbi pedig a kétszeres Grand Slam-győztes orosz Szvetlana Kuznyecovától kapott ki.

Janković a 3. fordulóban a 10. kiemelt német Angelique Kerberrel mérkőzik meg, akivel korábban háromszor találkozott, és most egyenlíthet ellene, hiszen 2012-ben Koppenhágában és 2014-ben Dohában kikapott tőle, legyőznie csak 2014-ben Brisbane-ben sikerült.