2024. július 16., kedd

Két szabadnap a győztesnek

Novak Đoković az este New Yorkban az amerikai Taylor Fritzcel játszott a US Open negyeddöntőjében, a játéknap másik meccse pedig Frances Tiafoe és Ben Shelton honfitársi párbaja volt. A két győztes két nap pihenőt kap, hisz a férfi elődöntő csak pénteken lesz műsoron, míg a két mai mérkőzés továbbjutói csak egy napot pihenhetnek. Ha az este nyert, Đoković számára kedvező a két pihenőnap, hisz a negyeddöntő mezőnyében ő a fölényesen legidősebb, így a legtöbb időre van szüksége, hogy kipihenje az előző csaták fáradalmait.

A nyolcaddöntő hétfő esti és éjjeli meccsein a címvédő Carlos Alcaraz egészen könnyen győzte le az olasz Matteo Arnaldit, akinek honfitársa, Jannik Sinner is kiesett. Őt a nap rangadóján öt játszmában Alexander Zverev győzte le. A másik két meccsen az oroszok győztek, és a negyeddöntőben a nyolcadik egymás közötti házirangadójuk következik. Medvegyev 5:2-re vezet Rubljov ellen, míg az Alcaraz–A. Zverev meccsen, a 2:3-as mérleg ellenére, a spanyol a kimondott esélyes.

Carlos Alcarazt egyelőre nem sikerült megszorongatni (Fotó: Beta/AP)

Carlos Alcarazt egyelőre nem sikerült megszorongatni (Fotó: Beta/AP)

A nőknél az új világelső Arina Szabalenka és a wimbledoni bajnok cseh Markéta Vondroušová érvényesítették a papírformát, a végső győzelemre is esélyesnek tartott Jessica Pegula és Onsz Dzsabir pedig elbuktak. A betegeskedő amerikait honfitársnője, Madison Keys, a tunéziait pedig kisebb meglepetésre a kínai Csinven Dzseng múlta felül, aki taktikai érettségével az egykor híres Agnieszka Radwańskára emlékeztet.

Az éjjel Jelena Osztapenko, a Roland Garros 2017-es lett bajnoka az amerikai Coco Gauffot tette próbára. Legutóbbi meccsüket januárban az Australian Openen a lett két játszmában nyerte meg. A cseh Karolína Muchová a román Sorana Cirsteával találkozott, idén már negyedszer. Dubajban és Montrealban a cseh, Miamiban a román diadalmaskodott.

NEW YORK. – US Open, nyolcaddöntő: Alcaraz–Arnaldi 6:3, 6:3, 6:4, A. Zverev–Sinner 6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3, Medvegyev–De Minaur 2:6, 6:4, 6:1, 6:2, Rubljov–Draper 6:3, 3:6, 6:3, 6:4. Nyolcaddöntő, nők: Szabalenka–Kaszatkina 6:1, 6:3, Cs. Dzseng–Dzsabir 6:2, 6:4, Keys–Pegula 6:1, 6:3, Vondrousová–Stearns 6:7, 6:3, 6:2.
GENOVA. – Challenger, 1. forduló: Piros–Pellegrino 7:6, 6:3. Selejtező, a tábláért: Rottoli–Zekić 6:4, 7:6.