2024. július 16., kedd
US OPEN

Három világelső a négy között

Közép-európai idő szerint ma hajnali 1 órától Gauff–Muchová és Szabalenka–Keys párosítással játszották New Yorkban a US Open női egyesének elődöntőjét. A szervezők tegnapi lapzártánkig még nem tették közzé, hogy a férfi egyes elődöntőjére kialakult Đoković–Shelton és Alcaraz–Medvegyev – három világelső és egy újonc – meccsek közül melyiket teszik a ma este 21-es és a holnap hajnali 1-es kezdésre.

A múlt este és éjjel a címvédő Carlos Alcaraz meglehetősen könnyen, mind a négy breaklabdát kihasználva győzte le a német Alexander Zverevet, előzőleg a délutáni nagy melegben Danyiil Medvegyev és Andrej Rubljov nehéz csatát vívtak, amelyben összesen 32 breaklabdát és 77 önhibát láthattunk. Medvegyev kilencszer nyerte el ellenfele adogatását, aki csak öt breakkel válaszolt, így a 2021-es bajnok megérdemelten jutott be a négy közé.

Medvegyev megszenvedett Rubljovval (Fotó: Beta/AP)

Medvegyev megszenvedett Rubljovval (Fotó: Beta/AP)

A nőknél a leendő világelső Arina Szabalenka leiskolázta a kínai Csinven Dzsenget, Madison Keys pedig furcsa meccsen nyert a wimbledoni bajnok cseh Markéta Vondroušová ellen. Keys kilenc breaklabdával szembesült, és mindet hárította, viszont három alkalma volt, hogy elnyerje a cseh adogatását, és mindháromszor sikeresnek bizonyult. A folytatásban Szabalenka számít fő esélyesnek, bizonyos azonban, hogy New Yorkban új bajnokot avatnak.

NEW YORK. – US Open, férfiak, negyeddöntő: Alcaraz–A. Zverev 6:3, 6:2, 6:4, Medvegyev–Rubljov 6:4, 6:3, 6:4. Nők, negyeddöntő: Szabalenka–Cs. Dzseng 6:1, 6:4, Keys–Vondroušová 6:1, 6:4.
GENOVA. – Challenger, 2. forduló: Piros–Passaro 6:3, 3:6, 6:2.
MONTREUX. – Női ITF-torna, 1. forduló: Bondár–Rame 6:2, 6:1, Radivojević–Keller 7:6, 0:6, 6:2.
BÉCS. – Női ITF-torna, 1. forduló: Ghioroaie–Gálfi 6:4, 6:2, Szabanin–Cortez 6:4, 6:3.