2024. július 16., kedd
LOKALNI IZBORI 2024

Uređena je obala jezera u Bačkoj Topoli

Za vikend je organizovana još jedna uspešna radna akcija na obali jezera u Bačkoj Topoli. Više od dve stotine ljudi pojavilo se na poziv opštine i skupljalo smeće, farbalo klupe i ljuljaške na igralištu, radio baštenske poslove i sadilo cveće.

– Uz podršku opštine održavamo i razvijamo ovu značajnu turističku destinaciju za domaće i strane goste. Želimo da nastavimo izgradnju šetališta, razvoj auto-kampa i ribolovnog turizma. Svake godine prodamo oko 650 godišnjih dozvola, a svake godine možemo da obogatimo riblji fond jezera u Bačkoj Topoli sa 2-3 tone jednogodišnjeg i dvogodišnjeg šarana, rekao je gradonačelnik Adrian Satmari, nosilac izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara u Bačkoj Topoli.

Učesnike radne akcije posetio je i dr Balint Pastor, predsednik SVM-a.

– Opština Bačka Topola je jedan od bastiona Mađara u Vojvodini, naglasio je on prilikom posete. Uskoro počinje turistička sezona, svi znamo koliko ovo jezero znači ne samo ljudima u Bačkoj Topoli, već i celom regionu. Ovo takođe ukazuje na udruživanje zajednice, isto kao što i 2. jun ukazuje na udruživanje zajednice. Veoma sam uveren da Adrian Satmari može da ostane gradonačelnik i da će SVM i u budućnosti imati većinu ovde u opštini Bačke Topole, naglasio je Balint Pastor.

Nyitókép: (Fotografija Zoltana Kiša)