2024. július 16., kedd
LOKALNI IZBORI 2024

Osnaživanje zajednice kroz školu

Investicije u srednju školu u Kanjiži

Robert Fejstamer, nosilac liste SVM-a u Kanjiži i gradonačelnik, posetio je u ponedeljak Poljoprivredno-tehnički srednjoškolski centar „Besedeš Jožef” u Kanjiži, gde je pogledao nedavno realizovane investicije. Direktorica škole Ildiko Šterbik je izvestila o uspesima na konkursima. Nastavi učenika sada služi i nabavljena oprema, zamenjeni nameštaj i stolarije, kao i jedan novi traktor. Sve ovo je realizovano putem konkursa, kao i uz podršku lokalne samouprave, a i uz pomoć programa „Zajednici zajedno” preduzeća NIS Petrol a.d. Direktorka je rekla da se ne radi samo o očuvanju strukture zgrade, već i o poboljšanju, i da od sada u Kanjiži ponovo se može učiti za cvećara–vrtlara.

– Obnovili smo podove na spratu škole na 1050 kvadrata, nameštaj u dve učionice, prozori i vrata školske zgrade okrenute ka dvorištu su zamenjeni novim, a unutrašnja stolarija i gasni kotao se menjaju sada. U poligonu školske ekonomije nabavili smo jednu savremenu prikolicu, raspršivač, viseću rasipaču đubriva, a ove godine i jednu radnu mašinu od 130 konjskih snaga, što predstavlja veliki napredak u pogledu obrazovanja učenika. Planiramo da za školsku 2024/25. godinu otvorimo pet prvih razreda, naglasila je ona.

Robert Fejstamer je naveo da je povećanje broja odeljenja takođe ogroman korak.

– Do početka nove školske godine biće obnovljena zgrada i spolja i iznutra, isto kao i što će i tehnička sredstva, a tu mislim na IT sredstva i na mašinski park školske ekonomije. Kanjiža je odlična lokacija za sve mlade ljude koji žele da završe srednju školu u oblasti informatike, poljoprivrede ili mašinstva. Veoma sam srećan što se osnaživanje naše zajednice odvija i kroz srednju školu, istakao je Robert Fejstamer.

Nyitókép: (Fotografija Karolja Puškaša)