2024. április 27., szombat
NOVEMBERI TALÁLKOZÁSOK

Ötven gyerek a színpadon, hetven néző szék nélkül

Duplán telt ház előtt zajlott a zombori Berta Ferenc Zsebszínház keddi rendezvénye, a novemberi Találkozások. A több mint kétszáz néző közül mintegy hetvenen ülőhely nélkül maradtak, mivel több szék már nem fért be a nézőtérre. A közönségcsalogató mindenképpen az lehetett, hogy egyetlen óra leforgása alatt ötven óvodás és elemista korú gyermek lépett színpadra, klasszikus balett, modern tánc és akrobatikus tánc műfajában.

A rendezvény szokásos módon fotókiállítással kezdődött, amelyet Virág István, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének tagja nyitott meg. Ez alkalommal a zombori fotóklub tagjainak az idei Bodrog Fest rendezvényen készült munkái kerültek bemutatásra. A Bodrog Fest a Zomborhoz közeli Monostorszeg (Bački Monoštor) település hagyományos rendezvénye, ahol a lovas, fiákeres fölvonulástól a népművészeti kiállításoktól, folklór föllépésektől a rock koncertekig számtalan műfajban megmutatkoznak a résztvevők, a zombori fotósok pedig már ötödik éve megörökítik a műsorok részleteit, és a legjobb alkotásokat kiállítják. Virág István a fotóklub, Fekete J. József a Zsebszínház nevében kölcsönösen megköszönte a két intézmény egész évre kiterjedt együttműködését.

Ezt követően a zombori Figura Sportklub növedékei vették birtokukba a színpadot. A klub voltaképpen fitnesszel, illetve a balettet és a talajtornát ötvöző táncoktatással foglalkozik. Elöljáróban Ivana Milošević, a klub táncoktatója a házigazda Fekete J. József kérdései nyomán röviden vázolta a klub viszonylag rövid történetét.

– Néhány év alatt nagyon népszerűek lettek a képzéseink, több száz gyermek szerzett nálunk mozgáskultúrát, ami irányadó lesz későbbi éveikben is. Rokon intézményekkel tartjuk a kapcsolatot, így például a talajtornászok megjelennek nálunk, táncosaink a gimnasztikai klubban. Szerepeltünk már gyermekoperában, számos versenyföllépésen diadalmaskodtunk, és külföldi föllépéseink se ritkák. Persze a hathatós helyi támogatás még jobb eredményeket hozhatna – foglalta össze a tánctanárnő, hozzáfűzve, hogy a növendékek között vannak, akik most lépnek először közönség elé.

A gyerekek bármelyik műfajban is mutatkoztak meg, óriási tapsot kaptak, a közönség még ráadást is követelt, de meg kellett elégednie az előre eltervezett programmal, ami egyben talán kihívás a jövőt illetően egy újabb föllépésre a Zsebszínházban, mert arra is eljön az a hetvennél több néző, aki most végigállta és végigtapsolta a műsort.

A Zsebszínház következő estjére december 16-án kerül sor.