2024. május 5., vasárnap
Tenisz

Kihagyott szép alkalom

Györe László elmulasztotta az alkalmat, hogy az ostravai challengeren elődöntős legyen, vagy még annál is jobb eredményt jegyezzen. A zentai teniszező tegnap, képességeihez mérten gyönge játékkal, két játszmában kapott ki az erősen középszerű cseh Marek Michalickától. Györe a 95 perces meccsen 13 kettős adogatási hibát vétett, hatszor adta le a szervát, a második adogatáson pedig a pontok mindössze 21 százalékát nyerte. Az első szettben 0:3-ról egyenlített Györe 5:5-re, azután azonban a meccs végéig lejátszott 55 labdamenetből csak 18-at nyert meg.

Dušan Lajović a negyedik egymás közötti meccsen sem tudta legyőzni a horvát veterán Ivo Karlovićot. Az ópázovai játékos az isztambuli 2. fordulóban az eddigi legjobbját nyújtotta a 37 éves és a mezőny legmagasabb teniszezője ellen, és közel járt a sikerhez, ám az első játszma rövidítésében három, a második rövidítésben pedig két játszmalabdát hagyott ki.

Rabatban Babos Tímea megszorította Bacsinszky Tímeát, ám a játszmák hajrájában a svájci volt az ügyesebb, és megérdemelten jutott a döntőbe.

Hétfőn kezdődik Madridban az idény negyedik 1000-es tornája, amelyen Novak Đoković az első kiemelt, Andy Murray a címvédő, sokak szerint Rafael Nadal a fő esélyes, és az utolsó pillanatban benevezett Roger Federer is. Ugyanakkor erős női tornát is tartanak, amelyről náthára hivatkozva visszalépett a világelső Serena Williams, így Agnieszka Radwańska az első kiemelt, Petra Kvitová a címvédő, a legesélyesebbek pedig Angelique Kerber és Viktorija Azarenka. A férfitorna sorsolását ma tartják meg, a női 1. fordulóban Jelena Janković a román Sorana Cirsteával, Ana Ivanović selejtezőssel, Babos pedig Carla Suárezzel találkozik.

Miki Janković megsérült, és kénytelen volt feladni a simkenti elődöntőt a kazah Dmitrij Popko ellen, de jövő hétfőn így is pályafutása legjobbját jegyzi a ranglistán.

Győrben a 6. kiemelt szerbiai Dejana Radanovićon kívül, aki tegnap több mint három és fél órás meccsen honfitársnőjét, Vesna Doloncot győzte le, nagy meglepetésre három magyar lány jutott az elődöntőbe. Bukta Ágnes a négy között az újonc, 19 éves Békefi Biankával, a két hét múlva 20 éves Radanović pedig a 18 éves és szintén kezdő Nagymihály Lucával mérkőzik.

A chiassói negyeddöntőben a 18 éves román Elena Rusu könnyedén nyert Jani Réka Luca ellen, Tučepiban pedig Katarina Jokić menetelését a szlovén Nina Potočnik szakította meg.