2024. szeptember 6., péntek

Lövöldözés Koszovóban

Goran Dražević hiszi, hogy azért lőttek házára, mert kávéval látta vendégül Hashim Thaçit

Mint az utólag kiderült, a szombaton a Zubin Potokban, a Gazivode vízerőmű környékén történt incidensnek mégis volt epilógusa. Nevezetesen, szombatról vasárnapra virradó éjszaka ismeretlen elkövető, vagy elkövetők sortüzet adtak le Goran Dražević házára, illetve éttermére.

Arról a Zubin Potok-i vendéglátóipari létesítményről van szó, ahol Hashim Thaçi, Koszovó államfője szombaton a Gazivode vízerőműben tett látogatását követően megkávézott, valamint elfogyasztott egy pohár pálinkát. Dražević meg van róla győződve, hogy azért lőttek házára, mert vendégül látta Thaçit. A sortüzet éjszaka adták le, amikor már mindenki nyugovóra tért, egyebek mellett arra a szobára is lövéseket adtak le, ahol a férfi a feleségével és a gyermekeivel aludt, adta hírül az N1 tv, az Insajder oknyomozó hírportál pristinai szerkesztőségének a hírösszeállítására hivatkozva. A szoba és az étterem mellett az épület tetőszerkezetében is kár keletkezett, nagyjából 60 tetőcserép tört el, nyilatkozta Dražević, aki korábban a Jugoszláv Katonaság tisztje volt.

– Az esetet nem jelentettem a rendőrségnek, mivel kétlem, hogy bármit is tennének. Szombaton Thaçi betért az éttermembe, megkérdezte, hogy megihat-e egy kávét. A kávé mellé egy pohár pálinkát is felszolgáltam neki. Földimnek szólítottam, mivel szintén Šipoljából származik, mint én. Elbeszélgettünk és nevettük egy jót – nyilatkozta Dražević.

A támadás megtörténtét vasárnap este a koszovói rendőrség is megerősítette, a szerbiai sajtó és hírügynökségek figyelmét azonban elkerülte a lövöldözés.