2024. szeptember 5., csütörtök

Obradović: Senkinek a fejét nem akarjuk

Írásos közleményben reagált Vučić államfő szerzői írására Boško Obradović a szélsőjobboldali Dveri mozgalom vezetője

Itt az ideje, hogy az ellenzék állást foglaljon: a fejemet akarják, vagy a választások megtartását, írja a Srpski Telegraf belgrádi napilapban megjelent szerzői szövegében Aleksandar Vučić államfő, majd hozzátette: Egyesek fejében fogalomzavar uralkodik a demokrácia, a szabad választások és a szabadság tekintetében. Mint írja, ezek az erők eldöntötték, hogy választások megtartása nélkül távolítják el azt a személyt, aki az előző választásokon a szavazatok 55 százalékát szerezte meg.

Obradović válaszközleményében az olvasható, az ellenzéknek nem volna oka a választásoktól félni, mindössze 6-9 hónap objektív médiaműködésre volna szükség.

Az N1 Televíziónak nyilatkozva elmondta, a behatolás a Szerbiai RTV épületébe nem tervezett, hanem spontán akció volt, egyéni ötlet.

A reagálásban Obradović azt is kiemeli, nincs szándékában évekig békésen sétálgatni minden eredmény nélkül, éppen ezért tűzte ki az ellenzék követelései telljesítésének határidejét április 13-ára.

 A kérdésre mi történik akkor, ha a kormány elmarasztalja a követeléseket, a Dveri vezetője ennyit mondott: Azt majd megnézhetik akkor!