2024. augusztus 16., péntek

A VSZL nem csatlakozik a hatalomhoz

Választási koalíciós partnereihez hasonlóan a Vajdasági Szociáldemokrata Liga is részt vesz a koalíciós tárgyalásokon, viszont a párt biztosan nem lesz része a hatalomnak, erősítette meg Nenad Čanak pártelnök.

Mint hozzátette, elmennek tárgyalni Aleksandar Vučić kormányalakítóhoz, hiszen szeretnék meghallgatni a kormány következő összetételével és programjával kapcsolatos elképzeléseit. Ugyanakkor a VSZL meg van róla győződve, hogy 2014-hez viszonyítva nem sok újdonságot fognak hallani a kormányalakítótól, ezért a párt számára semmilyen érv nem teszi indokolttá a hatalomhoz való csatlakozást, magyarázta Čanak, mondván, hogy koalíciós partnereivel, a Liberális Demokrata Párttal és a Szociáldemokrata Párttal abban állapodtak meg, hogy önállóan döntenek szerepvállalásukról a kormányban.
Ami a tartományi hatalmat illeti, Čanak elmondása szerint a ligát egyelőre senki nem hívta kormánykoalíciós egyeztetésekre, viszont az is igaz, hogy a tartományi kormányalakító személye eddig ismeretlen, ezért nem is tudja senki megkezdeni a tárgyalásokat.