2024. augusztus 15., csütörtök

Vučić Pásztorral tárgyalt

A VMSZ ismét államtitkári szinten szeretne részt venni a kormányban

Elsőként Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével és a párt képviselőivel, Kovács Elvirával és Pásztor Bálinttal folytatott ma megbeszélést Aleksandar Vučić a kormányalakítási tárgyalások folytatásaként.

A VMSZ elnöke a megbeszélést követően kijelentette, a VMSZ az utóbbi két évhez hasonlóan nem miniszteri, hanem államtitkári szinten szeretne részt venni a kormányban. Pásztor hozzátette, Vučić bemutatta leendő kormányprogramját, amelyet a delegáció a VMSZ számára elfogadhatónak nevezett, majd a VMSZ átadta a kormánykoalíciós szerződéstervezetét, amelyet az Szerb Haladó Párt és a VMSZ írna alá.
– A koalíciós megállapodás szövegével nem foglalkoztunk, ugyanis nem jutott rá idő. A következő koalíciós tárgyalás során térünk vissza majd rá – mondta Pásztor.
A VMSZ elnökének beszámolója szerint a megbeszélés során a tartományi kormányról is szó esett, ám arról nem kívánt beszámolni, ugyanis jelenleg még nem tudni, ki alkotja majd a tartományi kormányt.
A kormányalakításra felkért Aleksandar Vučić kedden kezdte meg a koalíciós tárgyalásokat, előbb a szerb pártok képviselőivel, majd a nemzeti kisebbségek pártjainak vezetőivel egyeztetett.