2024. július 17., szerda
NAGYBECSKEREK

VSZL: Megsértették a vajdaságiakat

A múlt pénteki újvidéki nagygyűlés egyértelműen megerősítette a vajdasági szavazók tavaly május hatodikán kinyilvánított akaratát, vagyis a jelenlegi tartományi hatalom iránti bizalmat. De azt is megmutatta, hogy a tiltakozás szervezői mi mindenre képesek, csakhogy hatalomra kerüljenek – hallottuk a Vajdasági Szociáldemokrata Liga nagybecskereki városi bizottságának tegnapi sajtótájékoztatóján.

– Azt is el kell mondani, hogy megsértették a vajdaságiak méltóságát, amikor azt állították, hogy élvezik az ő támogatásukat. Mert tanúi lehettünk annak, hogy száz-egynéhány autóbusszal érkeztek a pártkatonák Szerbia más részeiből. Újvidék központjában még így sem sikerült összehozni tízezer embert. Nem engedjük meg, hogy a vajdasági polgárokat szeparatistaként megbélyegezzék, és árulóknak mondják csak azért, mert szeretik tartományukat, miközben a Koszóvóért való harccal dicsekvőket patriótáknak nevezik. Nem engedjük meg a lincshangulatot és a gyűlöletbeszédet. Azok, akik nem Vajdaságban élnek és dolgoznak – de akiknek mégis annyira kell a vajdaságiak pénze –, nem taníthatnak bennünket arra, hogy mi a jó Vajdaságnak – mondta Adam Paljov, a VSZL városi bizottságának alelnöke.

A nagybecskereki ligások azt üzenik az újvidéki nagygyűlés szervezőinek, hogy jobb lenne a gazdasági és a szociális problémákkal foglalkozni, mert Vajdaság már nem bírja sokáig etetni az éhes szájakat Szerbiában. A politikai harcot pedig az utca helyett az intézményekben kell megvívni legitim, demokratikus módszerekkel.