2024. július 25., csütörtök

Vučić: Szerbia kiváló úton halad

Az átlagfizetés meghaladta a 100 ezer dinárt

Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke ma este elmondta, hogy országunkban először haladta meg az átlagfizetés a 100.000 dinárt, ami most 855 euró, és hozzátette, hogy tíz évvel ezelőtt csak 330 euró volt.

– Amikor az álmok valósággá válnak. Előre a jövőbe! – mondta Vučić az Instagram profilján, a buducnostsrbijeav oldalon közzétett videóüzenetben. Elmondása szerint ez azt mutatja, hogy Szerbia kiváló úton halad.

– Május hónapra vonatkozóan megkaptuk az átlagfizetési adatokat. Belgrádban az átlagfizetés 1.075 euró, Újvidéken 982 euró, Nisben 813 euró, és közelíti a köztársasági átlagot – mondta az elnök, és hozzátette, hogy Borban az átlagfizetés 1.025 euró.

Hozzátette, hogy a jó beruházások és a vízionárius politika eredményeket hoznak.

Kijelentette, hogy az év vége előtt az átlagfizetés meghaladja a 900 eurót, jövőre pedig több mint ezer euró lesz, amivel – mint mondta – komoly történelmi különbséget értünk el a szegénység, munkanélküliség és hanyatlás időszakához képest.

– Nehéz út áll előttünk, amely felelősséget és komolyságot követel, még többet kell dolgoznunk, mert tudjuk és látjuk, hogy képesek vagyunk rá, mert Szerbia nagy léptekkel tud előre haladni – mondta Vučić.

Felhívta a polgárokat, hogy legyenek együttműködőek azért, hogy megvalósíthassuk mindazt, amiben megegyeztünk: 2027-ig elérjük, azt hogy az átlagfizetés 1.400 euró és a nyugdíj 650 euró legyen.

Nyitókép: Fotó: instagram/budućnostsrbijeav