2024. szeptember 5., csütörtök

Stefanović: a tüntetésen nem volt rendbontás

A belügyminiszter szerint pontosan 7300 tüntető gyűlt össze szombaton Belgrádban

Az ellenzék követelései több, mint viccesek – jelentette ki Nebojša Stefanović, Szerbia belügyminisztere, aki sajtótájékoztató keretében értékelte a Belgrádban lezajlott ellenzéki tüntetés eseményeit.

A Szerbiai Rádió és Televízió hírösszeállítása szerint, Stefanović elutasította azokat a korábban szárnyra kelt híreszteléseket, miszerint a szerb rendőrség tagjai bármilyen módon akadályozták volna az embereket abban, hogy eljussanak Belgrádba, megfélemlítettek, letartóztattak, vagy provokáltak volna bárkit.

Aki akart, az ma itt lehetett a tüntetésen, nem zártunk le utakat, nem akadályoztuk buszok vagy vonatok közlekedését – állította a miniszter hozzátéve, hogy tudomása szerint mintegy 700 autóbusz érkezett ma a fővárosba.

Stefanović azt is elmondta, a tüntetés legnépesebb pillanatában egész pontosan 7300-an voltak jelen. A belügyminiszter arról is beszámolt, hogy Vučić elnök is elgondolkodott, felszólaljon-e a tömeg előtt, de miután túl erősnek érezte a gyűlölködők hangját, elállt ettől a szándékától.

A szerb belügyminiszter bejelentette, hogy nemsokára Aleksandar Vučić is kinyilvánítja véleményét az ellenzék követeléseivel kapcsolatban.