2024. szeptember 4., szerda

Befejeződött Ramus Haradinaj kihallgatása

Élt a hallgatás jogával és egy szót sem szólt Ramus Haradinaj volt koszovói miniszterelnök Hágában, a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság előtt.

A politikust gyanúsítottként idézte be az intézmény, Haradinaj pedig emiatt a múlt héten lemondott tisztségéről. A média képviselőinek azt nyilatkozta, az ügyészség tanácsát megfogadva nem szólt egy szót sem. Mint mondta, továbbra sem érti miért idézték be.  

– Eleget tettem kötelezettségemnek, megjelentem a bíróságon, most pedig visszatérek Koszovóba és a többi kollégámhoz hasonlóan folytatom a munkát a polgárok szolgálatában  – nyilatkozta Haradinaj az őt kísérő újságírók csoportjának.

– A szerb könnyek nem találnak vigasztalásra – ezekkel a szavakkal reagált Aleksandar Vučić szerb államfő a hírre, miszerint véget ért Ramus Haradinaj kihallgatása és röpke egy óra után már ki is léphetett a bíróság épületéből.

– Szerbiának eddig sem szolgáltatott senki igazságot, úgy tűnik továbbra is egyedül kell kiharcolnunk magunknak egy jobb, szebb jövőt – értékelte Aleksandar Vučić.