2024. július 17., szerda

Téli találkozók Magyarittabén

Szombaton Magyarittabén megkezdődik a Téli találkozók művelődési rendezvénysorozat. Ez Bánát egyik legrangosabb és leghosszabb múltú rendezvénye, melyet 1976-ban tartottak meg először, a falu szülöttének, Deák Ferenc írónak az ötlete nyomán. A délszláv háborúk miatt néhány évig nem tartották meg.

A rendezvénysorozat megnyitó műsora előtt a Művelődési Otthon előcsarnokban kézműves-, festmény- és a hagyományos ittabéi sütemények kiállítását tekinthetik meg a vendégek. A művelődési ház nagytermében, az ünnepi műsorban fellépnek a tordai, a bégaszentgyörgyi, az écskai, a kulpini és a magyarittabéi műkedvelők.

Február elsején tartják a maszkajárást és a maszkabált, a kolbásztöltőverseny február 8-án 14 órakor kezdődik, amelynek három legjobb csapata díjazva lesz. A rendezvény mulatsággal zárul, amelynek a hangulatáért az óbecsei Farkas zenekar felel. Február 15-én 19 órai kezdettel a nagybecskereki Madách Amatőrszínház A kölcsönkért lakás című előadásával vendégszerepel, 22 órától pedig Valentin-napi buli lesz. Február 22-én 19 órakor kezdődik a Vizsgabál. Március elsején Magyarittabé testvértelepülésének, a magyarországi Békésnek a színjátszói lépnek fel a Lóvá tett menyasszony című előadással. Utánuk az óbecsei néptáncosok lépnek a közönség elé. Március 8-án 19 órától a nagybecskereki Petőfi MME és a tamásfalvi Szécsényi István ME néptáncosai vendégszerepelnek.

Az idei Téli találkozók rendezvénysorozat március 15-én 10 órai kezdettel ünnepi istentisztelettel és koszorúzási ünnepséggel majd pedig a 19 órakor kezdődő záróműsorral fejeződik be.