2024. július 17., szerda

Mától látogatható a Budapesti Könyvfesztivál

A rendezvényen 40–50 ezer féle könyv lesz kapható, a szervezők 25 országból várnak vendégeket, a közönség pedig 378 program közül válogathat. Budapesti tudósítónktól

Ma nyílik és vasárnap zárul a Millenárison a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szervezésében tartandó, a könyv és a szerzői jog világnapja jegyében nyíló rendezvény már ma déltől látogatható.

A fesztivál számos rendezvény helyszíne lesz, de egyúttal jó alkalom arra is, hogy több kiadó újdonsággal hívja fel magára a figyelmet. „A nemzetközi vásárok többségétől eltérően a Könyvfesztivál megjelentet egy újdonságkatalógust, amelyben a rendezvényre időzített könyveket mutatjuk be. Idén is így teszünk, hiszen ez a kiadvány is bizonyítja, hogy a magyar könyvkiadók milyen hihetetlen koncentrációval, tudatossággal készülnek olvasóik megszólítására. Az idei fesztiválra több mint 200 új könyvvel készülnek a kiadók” – mondta el a rendezvény tegnapi sajtótájékoztatóján Zentai Péter László igazgató.

A könyvfesztiválon 40–50 ezer féle könyv lesz kapható, a szervezők 25 országból várnak vendégeket, a közönség pedig 378 program közül válogathat.

Starcz Ákos, a Bookline vezérigazgatója, az E-könyv Magyarország Kft. igazgatója a Magyarországon most debütáló elektronikus könyvekről beszélt a sajtótájékoztatón. Ez a cég a Könyvfesztiválon fogja bemutatni első alkalommal az e-könyvolvasót; azt az eszközt, amelynek megvásárlásával lehetővé válik a cég által forgalmazandó több tízezer külföldi és várhatóan több ezer magyarországi kiadvány ingyenes letöltése.

Karádi Éva, a Magyar Lettre Internationale felelős szerkesztője elmondása szerint az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának 17 országból érkező résztvevőinek zöme megerősítette, hogy a repülőgép-közlekedés korlátozottsága ellenére eljön Budapestre.

A XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a magyar irodalom legjobbjai előtt tisztelgő Születésnapi Irodalmi Szalonnal zárul. Az idén kerek születésnapjukat ünneplő jeles alkotók közül húszan kaptak meghívást erre a rangos rendezvényre, s köztük van a 70 éves Gerold László is.

A könyvfesztivál ma, holnap és vasárnap 19, szombaton 20 óráig látogatható, a belépőjegy (ára: 600 forint) teljes egészében levásárolható a standoknál. Aki teheti, annak érdemes ellátogatnia a rendezvényre.