2024. augusztus 17., szombat

Testvérpáré a győzelem

102 munka érkezett az idei Szülőföldünk, Pannónia pályázatra

Három témában várta az általános iskolások, középiskolások és egyetemisták irodalmi munkáit a Szülőföldünk, Pannónia pályázati bizottsága: Híres ember környezetemben ; Településen hagyományos vendéglátóipari egysége ; Dédapám munkája a szántóföldön . Egyetemista csak egy jelentkezett: Benedek Eleonóra (Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka), és egy magyarországi fiatal is elküldte munkáját: Hudák Roland (Vendéglátóipari Középiskola, Szarvas) Mindketten különdíjban részsültek. Az általános iskolákból 65, a középiskolákból 36 munka érkezett. A bírálóbizottságot dr. Hózsa Éva egyetemi tanár, Pintér Molnár Edit magyartanár, Ágoston Pribilla Valéria magyartanár, Süli Lídia osztálytanító, Tóth Eszter nyugalmazott tanárnő, Mátyus János történelemtanár és Csorba Ottó földrajztanár alkotta. A díjazottak a pályázat támogatóinak felajánlásait kapták, könyveket, képeket, elismerő oklevelet. A pályázatot hatodik alkalommal hirdették meg.

A díjazottak az általános iskolások korosztályában:

1. díj: Korsós Karolina (Palics), 2. díj: Berecz Judit (Magyarkanizsa) és Utasi Arnold (Törökfalu), 3. díj: Bakos Réka (Csantavér), Tojzán Zsana (Szenttamás), Csipra Heléna (Torda), Bakator Tímea (Torontálvásárhely), Körmöczi Kornél és Andor (Torontálvásárhely) és Terényi Emese (Magyarkanizsa).

A díjazottak a középiskolások korosztályában:

1. díj: Korsós Brigitta (Kosztolányi Dezső Gimnázium, Szabadka), 2. díj: Kanyó Anikó (Vegyészeti Középiskola, Szabadka) és Vojcsina Krisztián (Egészségügyi Középiskola, Zombor), 3. díj: Liliom Emese (Egészségügyi Középiskola, Szabadka), Hegedűs Norbert (Egészségügyi Középiskola, Szabadka), Fehér Viktor (Közgazdasági Középiskola, Zenta) és Ujházi Endre (Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa)

A szabadkai ünnepélyes díjkiosztó előtt a tanulók és mentoraik tettek egy sétát Szabadkán, és megnézték a Népkör Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grundjának A dzsungel könyve című előadását.