2024. augusztus 17., szombat

Kisvárda vár ránk

Nyolc vajdasági előadás a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül, immár 22. alkalommal Kisvárda kulturális életének legnagyobb szabású rendezvénye június 18–26. között : a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja, amelyen a határon túli és hazai színházak előadásait láthatják az érdeklődők. A vajdasági színházak nem kevesebb mint nyolc alkalommal lépnek színpadra. Az ünnepélyes megnyitót követő első produkció éppen a mi régiónk színészei előadásában lesz látható, az Újvidéki Színház Madách Imre: Az ember tragédiája című előadása. Másnap, szombaton délután a Tanyaszínház Ferenc Judit: Különös ajándék át mutatják be a közönségnek, majd ugyanaznap este az Újvidéki Színház ad Színészkoncertet.

Három nap vajdaságmentesség után szerdán az első darab a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának Mezei–Pálfi–Szőke–Brestyánszki: Safe House-a lesz, majd pénteken az újvidéki Művészeti Akadémianövendékei mutatják be a Dennis Kelly: Zsákutcát, majd a szabadkai Népszínház Magyar Társulata a Kiss Csaba: Veszedelmes viszonyokat. A péntek estét ugyancsak vajdaságiak zárják a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Beszédes István: Szardíniájával. A fesztivál utolsó napján az újvidéki Művészeti Akadémia mutatja be a Gogol: Leánynézőt. A vajdaságiak mellett felvidéki, kárpátaljai, erdélyi magyar teátrumok is szerepelnek a fesztiválon, több mint 30 darab szerepel műsoron.

Az előadások mellett kísérőrendezvényekben sem lesz hiány. Fábry Sándor Badár Sándorral tart egy show-t, népművészeti kiállítás és vásár nyílik, lesz gasztronómiai bemutató és meghallgatható lesz az Amawas indián együttes is.