2024. július 16., kedd

Vajdasági léggömbök

Vajda Tibor: Az ulmi Duna Fesztiválon fellépők mind a Tartományi Művelődési Intézet díjazottjai

Az augusztus 27-én Ulmban megrendezésre kerülő és 10 napig tartó Duna Fesztiválon a vajdaságiak is képviseltetik magukat, bemutatják tartományunk sajátosságait.

Ennek a művészeti szervezője a Tartományi Művelődési Intézet, így az igazgatót, Vajda Tibort kértük meg, hogy ismertesse velünk, mivel mutatkoznak be a vajdaságiak a kétévente megrendezésre kerülő ulmi Duna Fesztiválon:

– Meglehetősen szerény műsorral, mert nagyon gazdag az ottani repertoár. Ahogy a szervezők elmondták nekünk, olyan formában kell meghatározni a részvételünk tartalmát, hogy rövid ízelítőt adunk Vajdaságról. Ezért mi úgy döntöttünk, lesz kiállításunk, ahol ötleteket mutatunk be. Ha konkrét dolgokat vinnénk el, az nagyon sok helyet foglalna el, nehéz lenne odaszállítani, ezért úgy döntöttünk, hogy ha telerakunk egy zsákot léggömbbel és azt kioldjuk, a léggömbök úgy szállnak fel a magasba, hogy mindegyiken egy külön ötlet tárul elénk, egy projektum egy elképzelés, ez lesz a mi bemutatónk. A kiállításon Vajdaságra jellemző dolgok kerülnek bemutatásra, a főzőkanáltól kezdve nagyobb tárgyakig, amelyet Branislav Radošević állít össze.