2024. augusztus 17., szombat

Díjátadó ünnepség

Hatan veszik át az Aracs Társadalmi Szervezet díjait

Holnap, pénteken 18 órai kezdettel tartja díjátadó ünnepségét az Aracs Társadalmi Szervezet a szabadkai Városháza dísztermében. Az idén kilencedszer kerül kiosztásra az Aracs-Főnix-díj, amellyel Sára Sándor Kossuth-díjas operatőr, filmrendező életművel előtt tisztelegnek. A tizenharmadik alkalommal kiosztásra kerülő Aracs-díjat Mirnics Zsuzsa szabadkai prózaíró, szerkesztő és Péter László székelykevei születésű grafikusművész, illusztrátor, animátor kapja. A tizenkettedik alkalommal kiosztásra kerülő Aracs-érmet pedig Bajusz Teréz oromhegyesi nyugalmazott tanárnő, ft. Király Tibor fehértemplomi plébános és Miklós Erzsébet tiszaszentmiklósi nyugalmazott tanítónő veheti át.

Az Aracs-Főnix-díjjal jutalmazottak az egyetemes magyarság olyan neves intézményei vagy személyiségei, amelyek, illetve akik munkájukkal, példamutatásukkal erősítik hitünket abban, hogy a megpróbáltatások ellenére megújulhat a nemzet anyanyelvének és közösségtudatának egysége. Az Aracs-díj és Aracs-érem célja szorgalmazni azt a munkát, amely a délvidéki magyarság megmaradását, kulturális és gazdasági gyarapodását szolgálja.

Az ünnepi műsorban dr. Gubás Jenőnek, az Aracs Társadalmi Szervezet elnökének ünnepi köszöntője után felcsendül Liszt Ferenc XII. Magyar rapszódiája Utcai Noémi zongorista előadásában, majd a díjátadó ünnepség után „Mindazoknak...” címmel a zentai Mécsvirág együttes verses, zenés műsora következik Krnács Erika előadóművész, valamint Hajnal Anna, Mészáros Krisztina és Zsoldos Ervin verséneklők közreműködésével.