2024. október 8., kedd

SÖR a színpadon

Pénteken az óbecsei Városi Színházban mutatják be a Shakespeare Összes Röviden című előadást

Aki szereti Shakespeare műveit, s ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy valamennyit megismerje, ám úgy ítéli meg, hogy élete hátralévő része valószínűleg nem lesz elegendő ehhez, cseppet se búslakodjon: az óbecsei Városi Színház színpadán három színész felvállalja a reménytelennek tűnő feladatot, és bemutatják a Shakespeare Összes Röviden (SÖR) című előadást.

A darab egy fergeteges komédia, amelyben a színészek Shakespeare mind a 37 drámáját megszólaltatják mintegy másfél óra leforgás alatt. A londoni West End sikerdarabja Európa több országában, így Magyarországon is nagy sikert aratott. A társulat három tagja játssza a férfi és női, fiatal és öreg szerepeket: a kabaré-jellegű műben Othello történetét egy gengszter-rappel keltik életre, a történelmi drámákat egy amerikai futballmeccs keretei között jelenítik meg, a Hamletet pedig húsz másodpercben foglalják össze.

Az óbecsei Városi Színház, az újvidéki Ifjúsági Színház és az újvidéki Artéria társulat koprodukciójában színre vitt darabot Igor Pavlović rendezte, a szerepekben Molnár Zoltánt, Đorđe Simićet és a rendezőt láthatjuk. A művet 1981-ben három színész: Jess Borgeson, Daniel Singer és Adam Long írta.

A pénteken 20 órakor kezdődő előadást a kraljevói Népszínház színészei is megtekintik, és a bevételt a megrongálódott kraljevói színház felújítására ajánlották fel a szervezők. A belépőjegy 300 dinárba kerül.