2024. július 17., szerda

A versmondás öröme

Kecsenovics Kitti kapta a Dudás Kálmán-díjat

(Fotó: Papp Imre)

A hétvégén tartották meg Bácsfeketehegyen a Vajdasági Magyar Versmondó Egyesület által szervezett XIV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót, amelynek fődíját Kecsenovics Kitti nyerte el.

A versenyt szombaton Szatmári Melitta, a VMVE alelnöke nyitotta meg, kiemelve, hogy a verseny minden évben a vers és a versmondás ünnepe, bár ezúttal szokatlanul kevés versenyző, mindössze huszonhárom nevezett be. A megnyitót zongora- és fuvolajátékával Csőke Andrea és Csőke Márk tette ünnepélyesebbé. A találkozón szombaton az elődöntőket, vasárnap pedig a döntőt tartották meg, majd ezután a Krekity Olga, Krizsán Szilvia és Domány Zoltán összetételű bírálóbizottság kihirdette a verseny eredményeit.

A gyermekversmondók kategóriájában az első díjat Kecsenovics Kitti csantavéri, a másodikat Kovács Dorina törökkanizsai, a harmadikat pedig Ferenc Grega lendvai tanuló kapta. Különdíjban részesült a nagykanizsai Varga Döníz és a bácsfeketehegyi Perlaki Adriána. Ifjúsági kategóriában első lett a nagykanizsai Horváth Csenge, második a bácsfeketehegyi Szarka Ákos, harmadik pedig a topolyai Petrás Ármin. Különdíjat kapott Kőműves Noémi Kishegyesről és Csőke Dóra Hajdújárásról. Felnőtt kategóriában három egyenrangú díjat osztottak ki a lendvai Gál Dezirének, a nagykanizsai Vass Veronikának és a szintén nagykanizsai Lengyák Istvánnak. A felkészítő pedagógusok közül a törökkanizsai Rusz Zsuzsanna és a bácsfeketehegyi Pál Ilona részesült elismerésben. A verseny fődíját a zsűri Kecsenovics Kittinek ítélte oda.

Felvételünkön a díjazottak láthatók.