2024. október 8., kedd

Ricsaj Óbecsén

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben ma szervezik meg hetedik alkalommal a Ricsaj Népművészeti Fesztivált, amely művelődésre és időtöltésre ad lehetőséget, célja pedig a magyar népművészet bemutatása és a hagyományőrzés.

Az érdeklődőket 12 órától kirakodóvásár, kézimunka- és festménykiállítás várja, de lesz Mesterségem címere és Legyél néptáncos öt percre sarok is. Délután 13 órától játszóházban szórakozhatnak a gyermekek, ugyanebben az időpontban betlehemes gyűjtésekről is beszélgethetnek majd a résztvevők. 15 órától népdaloktatás, 16 órától kézműves műhelyek, 17 órától pedig néptáncoktatás lesz.

A nap folyamán három műsort tekinthetnek meg az érdeklődők. 14 órakor a gyermekcsoportok mutatkoznak be, 16 órakor népzenei koncerttel Bodor Anikóra emlékeznek a szervezők, míg 19 órakor Leányvásár kezdődik. 21 órától táncház várja az érdeklődőket.

A rendezvény támogatója az NKA és a budapesti Szülőföld Alap, az óbecsei önkormányzat, a Magyar Nemzeti Tanács, a Szekeres László Alapítvány és a budapesti Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkársága.