2024. augusztus 18., vasárnap

Tíz kiemelt támogatott

Havi 6000 ezer dináros kiemelt támogatásban részesül kilenc hónapon keresztül tíz egyetemi, főiskolai hallgató a szabadkai Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület jóvoltából

Az egyesület a Szülőföld Alaptól és a Tartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségügyi Titkárságtól kapott pénzből tudta realizálni az ösztöndíjakat. Ahogy azt Kovács Károly, a KODDE elnöke elmondta, tavaly csak egy hallgatónak tudtak ilyen ösztöndíjat adni, idén – köszönhetőn a támogatóknak – már tíznek sikerült.

– Nagyon eredményes egyetemistákról, főiskolai hallgatókról van szó, akikről biztosan még hallani fogunk – hangsúlyozta az elnök.

Tavaly egyedül csak Kuti Andreát tudták segíteni. Andrea idén is elnyerte a támogatást, és mint mondta, nagy szükség is van rá, ugyanis egy fizetésből élnek, és már-már az is szóba került, hogy Andreának dolgoznia kellene valamit a tanulmányai mellett. Ekkor azonban attól félne, hogy a tanulás kárára menne, ha dolgozni kényszerülne, nem tudná megtartani a mostani, 8-as feletti átlageredményét és nem is a kellő ütemben haladna.

– Nagyon jól jön ez az ösztöndíj. Ebből fedezhető a havi internet-használatom költsége, a buszjegy, és esetleg még öltözködésre is jut. A pályázásnál a tanulmányi átlageredmény, a versenyeken és egyéb aktivitásokon, projektumokban való részvétel számít és az, hogy mennyire hiányszakmát tanulunk – mondta Andrea, aki jelenleg másodéves a szabadkai Műszaki Szakfőiskolán. Villamosmérnöknek készül.