2024. augusztus 18., vasárnap

Mégis pályázniuk kell

A zombori Magyar Polgári Kaszinó és a Berta Ferenc Zsebszínház megkapta az önkormányzat válaszlevelét

Ahogy arról lapunkban is beszámoltunk, az idei évben nem kap támogatást az önkormányzat költségvetéséből a zombori Magyar Polgári Kaszinó és a Berta Ferenc Zsebszínház. A két szervezet ezért nyilvános levélben fordult az önkormányzathoz, mert – mint elmondták – mivel más jellegű tevékenységet végeznek, a pályázati feltételeknek nem tudnak maradéktalanul megfelelni, a pályáztatási rendszer alkalmazott mércéi nem teszik lehetővé tevékenységeik megítélését.

Az önkormányzat a napokban válaszolt a két szervezetnek. A szerkesztőségünkbe is eljuttatott levélben arról értesítik a Magyar Polgári Kaszinót és a Berta Ferenc Zsebszínházat, hogy a polgárok csoportjai számára biztosított költségvetési eszközöket 70 százalékkal növelték, 1 millió 500 ezer dinárt tudnak szétosztani a pályázóknak, ahogy a levélben olvasható: tisztelve ezzel éppen az Önökéhez hasonló egyesületek tevékenységét, programjait, amelyek elősegítik a kulturális identitás erősítését és ápolják a közösség multietnikus jellegét.

Ahogy az az önkormányzat levelében olvasható, ilyen módon finanszírozzák majd a programokat, tehát továbbra is az a helyzet, hogy az érintett két egyesületnek is pályáznia kell.