2024. július 17., szerda

Őseink zenéje szombaton

Tizedik alkalommal rendezik meg a népzenei találkozót Szenttamáson – Fellépnek a sepsiszentgyörgyi Heveder együttes, a Mentés Másként Trió, a Véka, a Juhász zenekar, Csonka Ferenc és a Csaló
A Heveder együttes Jubileumi, tizedik alkalommal adnak egymásnak találkozót január 14-én, szombaton a népzene kedvelői Szenttamáson. Az Őseink zenéje rendezvényen ezúttal fellép a sepsiszentgyörgyi Heveder együttes, a Mentés Másként Trió, a Véka, a Juhász zenekar, Csonka Ferenc és a Csalóka. A koncertet táncház követi, a látogatók iparművészeink termékeiből is válogathatnak. A szenttamási képviselő-testület főtámogatásával megrendezésre kerülő jubileumi rendezvényt 20 órai kezdettel ezúttal egy kivételes helyszínen, a nemrégen felújított sportcsarnokban (Trg Mladosti bb, a csatornát átszelő híd lábánál) tartják, ugyanis a sok éven át otthont adó Zmaj általános iskolában erre nincs mód, javítják a padlóburkolatot.

Az Őseink zenéje népzenei találkozó idei különlegességének a 2002-ben alakult Heveder zenekar ígérkezik, amikor a Háromszék TE. kísérőzenekaraként Molnár Szabolcs prímáshoz társult a két Fazakas testvér (Levente – hegedű, Albert – brácsa) és Várhelyi Attila bőgős. Egy évvel később Molnár Szabolcs hívására érkezett ifj. Bajna György és egy évvel később Szilágyi László. A zenekar tavaly észak-amerikai körúton volt, ezenkívül a Kárpát-medence számos helységében húzta a talpalávalót szűkebb hazája, a Székelyföldön kívül.