2024. augusztus 18., vasárnap

Elvittük, köszönjük

Szombaton este ismét az történt, amit már évek óta tapasztalok: a szabadkaiak szeretik a zenét. Ezt bizonyították most azok, akik megtöltötték a Városháza dísztermét, és meghallgatták a Szabadkai Zeneiskola tíz egykori növendékének koncertjét, nemcsak a büszke szülők, testvérek, rokonok, hanem más zeneszerető emberek is. A
elnevezésű hangverseny – amelyen a klasszikus művek mellett filmzene is felcsendült – ingyenes volt, a célja pedig többek között az az egyszerűen nemes elképzelés, hogy az előadók örömet okozzanak az odalátogatóknak.
től, a hangverseny ötletgazdájától megtudtuk, baráti zenélést terveztek, hiszen a fellépők jó barátságban vannak, és azt is meg akarták mutatni, hogy a zene világában is igenis lehet jól együtt dolgozni.

Másrészt pedig megmutatkozási lehetőséget is szerettünk volna biztosítani, mert ezek a tehetséges zenészek, a hangszerükön kiválóan játszó fiatalok Szabadkán valahogy kevés fellépési lehetőséget kapnak – mondat Noémi.

A tíz fiatal tehetség (Nikola Peić, Kiss Tivadar, Miloš Radović, Dobrotka Szilvia, Radetić Ádám, Nagy Tímea, Skofjanec József, Rozs Renáta, Görög Enikő és Görög Noémi) további hasonló együttműködést is tervez, sőt a csapat akár még bővülhet is. Várjuk!