2024. augusztus 17., szombat

Új otthonban – átmenetileg

A szabadkai Gyermekszínház színpadának és nézőterének elkészültéig a Mladost IME épületében kapott játékteret a társulat

Ettől a hétvégétől kezdve új helyen nézheti meg az előadásokat a Gyermekszínház közönsége. Vasárnap 11 órakor a James és az óriásbarack című magyar nyelvű előadást élvezhetik a kis színházkedvelők a Gyerekszínház Harambašić utcai ideiglenes otthonában.

Ahogy azt S. Árokszállási Márta igazgatónő elmondta, a város és a Mladost Ifjúsági Művelődési Egyesület vezetőségének köszönhetően az egyesület termébe, a Kosztolányi Dezső Színház volt otthonába költözhettek.

Azért is fontos volt egy átmeneti, de biztos hely, mert 4 éve, a Gyermekszínház felújítási munkálatainak kezdete óta saját terem nélkül kell boldogulniuk, és csak 4–5 előadást játszhattak, így viszont most akár 8–10 előadásra is lehetőségük van, és a repertoárjuk háromnegyed részét műsorra is tudják tűzni. Ahogyan tették ezt a Kosztolányi Dezső Színház esetében is, a Gyermekszínháznak is a város bérli a termet, a költség havi 80 ezer dinár.

Nem lehet pontosan meghatározni, hogy mikor készül el a Gyermekszínház saját terme, de a remények szerint egy éven belül, azaz legkésőbb decemberre elkészülhet a nézőtér és a színpad, s akkor birtokba vehetik a saját színházukat.