2024. július 18., csütörtök

Az Urbi et orbi a POSZT-on

A Kosztolányi színház ma, szombaton lép fel a Pécsi Országos Színházi Fesztiválon

A Pécsi Országos Színházi Fesztiválon lép fel ma, szombaton a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház társulata. A POSZT versenyprogramjába 16 társulat produkciója kapott meghívást, ezek közé Kukorelly Endre, a POSZT idei szelektora a Kosztolányi színház Urbi et orbi című előadását is beválogatta.

– Társulatunk először szerepel a POSZT-on, eddig az Urbán András Társulata lépett fel a pécsi fesztivál Off-Programjában. Már ide eljutni is egyfajta eredménynek számít, hisz a színházi szakma és az ottani közönséghez is eljut az előadásunk. Kíváncsian várom, hogy ezen a fesztiválon hogyan fog működni az előadás. Idén a 30–40 év között rendezők egész sora lesz jelen előadásával a fesztiválon: Pintér Béla, Mudruczó Kornél, Bodó Viktor. Erős mezőny, olyan rendezőkről van szó, akik Európa-szerte jelen vannak munkáikkal. Az Urbi et orbi szereplőit, négy fiatal színészünket – Béres Mártát, Erdély Andreát, Mészáros Árpádot és Mikes Imre Eleket –Kukorelly Endre érdekes, tehetséges színészgeneráció tagjaiként harangozta be – hallottuk Urbán Andrástól, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatójától.

Csak emlékeztetőül: az Urbi et orbi, amely eljutott Magyarország legrangosabb színházi seregszemléjének számító POSZT-ra, az Újvidéken csütörtökön befejeződött –az ugyanilyen rangos –Sterija Játékokon a színikritikusok díját érdemelte ki.