2024. július 18., csütörtök

Hatvanéves a balettiskola

Nagyszabású koncerttel ünnepel hétfőn az újvidéki tanintézmény

Hétfőn, március 23-án ünnepli fennállásának 60. évfordulóját az Újvidéki Balettiskola. Az ünnepséget a Szerb Nemzeti Színházban rendezik meg, fellépnek az intézmény mindhárom tagozatának: a klasszikus balett, a modern tánc, és a néptánc szakának növendékei.

Mint azt Sanja Vučurević, és Aleksandra Ketig tagozatvezetők a tegnap megtartott sajtótájékoztatón elmondták, a műsorban nagy hangsúlyt fektetnek az érettségizőkre, akik közül ketten: Nataša Bogdanović és Igor Pastor az újságírók előtt is bizonyították tehetségüket. Tanáruk, az olaszországi vendégkoreográfus, Boris Tonin nagy bizalommal néz a fiatalok jövője elé, Igor már a nyár folyamán Olaszországban fog vendégszerepelni.

Az 1948-ban alapított tanintézmény egyébként nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt hat évtizedben, miközben nemcsak otthont adott az újvidéki és környékbeli, valamint a vajdasági fiatal tánctehetségeknek, hanem számos szép karriert befutó balett-táncosnak is megadta az alapfokú és középfokú képzést. Az iskola három tagozatának idén 16 érettségizője van. Olga Malivuk, az intézmény igazgatója utánajárásának köszönhetően a balettiskola nagyszabású koncertjére számos vendéget várnak.