2024. október 7., hétfő

Díjakat hoztak haza Győrből

A Sajó Károly Kárpát-medencei környezetvédelmi csapatverseny döntőjén sikerrel szerepeltek a bácsföldvári diákok

Novemberben hirdette meg a győri önkormányzat a Sajó Károly Kárpát-medencei környezetvédelmi csapatversenyt, amelyen a regionális megmérettetésen elért eredményének köszönhetően a bácsföldvári Svetozar Marković Általános Iskola csapata – Gregus Mária , Péter Luca és Vojnović Gabriella – vehetett részt az elmúlt hétvégén.

A hetedikesekből és nyolcadikosokból álló csapatok a verseny első fordulójában feladatlapokat oldottak meg, a második fordulóban egy plakátot kellett bemutatniuk a tanulóknak, majd terepmunka következett. A döntőben a bácsföldvári csapatnak a talajszennyezésről és annak megelőzéséről szóló plakátja bizonyult a legjobbnak, Péter Luca pedig megjelenéséért, határozott fellépéséért a legjobb előadónak járó különdíjban részesült. A hetedikes bácsföldvári diákok, akik első ízben vettek részt ezen a versenyen, a 22 csapatból álló mezőnyben az előkelő nyolcadik helyet érték el.

A tanulókat a versenyre Bertalan Zsuzsanna tanítónő és Csorba Éva kémiatanárnő készítette fel, utazásukat pedig a Vodokanal Közvállalat, az óbecsei önkormányzat és a tartományi oktatási titkárság támogatta.