2024. október 7., hétfő

Díjeső a Petőfiben

A komáromi IV. Kaszás Attila Versmondó Fesztiválon remek minősítéseket kaptak az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai

A Jókai Napok keretében az elmúlt hétvégén negyedik alkalommal rendezték meg Komáromban a Kaszás Attila Versmondó Fesztivált. A négy éve sajnálatosan fiatalon elhunyt, kiváló, felvidéki származású színművész emlékének szentelt rendezvény eddigi esztendeiben Petőfi Sándor, Radnóti Miklós és Arany János műveit tolmácsolták a tanulók. Ebben az esztendőben József Attila költeményei közül kellett egy verset választaniuk a benevezőknek, emellett pedig egy szabadon választott verssel is színpadra léptek.

A versenyen Vajdaságot mind a négy alkalommal az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjének legeredményesebb iskolája képviselte. Mivel az idén az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolából kilenc tanuló vitt haza díjat a megmérettetésről, diákjai közül hárman – Bertók Izabella, Kéringer Karina és Csernyák Hunor – utazhattak el Komáromba.

A Kárpát-medencei megmérettetésen a versenyzők két korcsoportban versengtek az arany-, az ezüst- és a bronzsávos minősítésért, sőt több különdíj is gazdára talált. Az óbecseiek sem jöttek haza üres kézzel: a fesztivál bírálóbizottságának tagjai Bertók Izabella hetedikes tanulót bronzsávos, Kéringer Karina hetedikes diákot ezüstsávos, Csernyák Hunor hatodikos tanulót pedig aranysávos minősítésben részesítették, sőt Hunor elnyerte a révkomáromi polgármesteri hivatal különdíját is. A jutalom minden esetben könyvcsomag volt.

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola az idei tanévben is különösen nagy sikereket tudhat maga mögött, hiszen Szűcs Budai Engelbert és Benák Erzsébet magyartanárok áldozatos munkájának köszönhetően több mint húsz díjat nyertek a diákok különféle versenyeken. A három tanuló és Szűcs Budai Engelbert magyartanár komáromi útját az önkormányzat és az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete finanszírozta.