2024. július 17., szerda

Teátrum Neked! Zentán

A Zentai Magyar Kamaraszínház és a Magyar Teátrumi Társaság közös fesztiválja

Zentán hatodik alkalommal rendezik meg a Teátrum Neked!Zentai Teátrumi Napok elnevezésű színházi fesztivált. Az eseményre április 21–24. között kerül sor a Zentai Magyar Kamaraszínházban.

Frankie, a király és a kárhozott

Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója ismertette a színházi fesztivál programját (Fotó: Gergely Árpád)

Wischer Johann, a színház igazgatója elmondta, hogy az előző években nagyon sikeresnek bizonyult ez a fesztivál, ezért továbbra is nagy örömmel szervezik meg.
– Általában februárban szoktuk megtartani a fesztivált, de a pandémia miatt kicsit elhúzódott, ezért most áprilisban kerül rá sor. Az idei évben hat előadást láthat majd a közönség, amely két gyerek- és négy felnőttelőadást tartalmaz. A két gyerekelőadás a Tündér Míra és a Hamupipőke, amelyet a legkisebbek láthatnak, a felnőtteknek pedig többek között a Frank Sinatra életéről és dalaival készült produkcióval és Gubás Gabi önálló estjével készülünk, valamint a Karinthy Színház és a Budapest Playhouse közös produkciójával várjuk az érdeklődőket, továbbá a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában Yasmina Reza: Művészet című produkcióját is játszani fogjuk a fesztivál során. A jegyek mindenki számára ingyenesek, de azt ajánlom, hogy időben szerezzék be, mert nagy lesz az érdeklődés – mondta az igazgató.
A fesztivál programja a következőképp alakul a jövő hét folyamán: április 21. csütörtök, 10 óra: a Zentai Magyar Kamaraszínház előadása, Hedry Mária: Tündér Míra. Április 21. csütörtök, 19 óra: a Karinthy Színház és a Budapest Playhouse közös produkciója, Neil Labute: Fat Pig (Kövér Disznó). Április 22. péntek, 10 óra: Duna Művészegyüttes, Hamupipőke. Április 22. péntek, 19 óra: Frankie, a király és a kárhozott, Bakos-Kiss Gábor Frank Sinatra-estje. Április 23. szombat, 19 óra: Teljes lényeddel, színházi est, Polcz Alaine írásaiból (szereplő: Gubás Gabi), Április 24. vasárnap, 19 óra: a Zentai Magyar Kamaraszínház előadása Yasmina Reza: Művészet.

Frankie, a király és a kárhozott

Frankie, a király és a kárhozott

Mindegyik előadás a Zentai Magyar Kamaraszínház nagytermében lesz.   
A támogatók a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Nemzeti Tanács és Zenta város önkormányzata.